wij zijn

Mindfulness Mindfulness

Mindfulness wil zeggen: met aandacht aanwezig zijn bij  alles wat je lichaam doet, in het hier en nu. Je ademhaling voelen en volgen is de manier om deze aandachtige aanwezigheid te ontwikkelen.

Thich Nhat Hanh heeft vele boeken over Mindfulness geschreven en wordt beschouwd als grondlegger.

Deze rustige aandacht  helpt je, om verder te kunnen gaan dan het bedenken van oplossingen.

Er ontstaat een ontspanning, waarin de bewuste en onbewuste informatieverwerking van het lichaam, in harmonie en verbinding met elkaar kunnen samenwerken.
De onrust van allerlei gedachten en gevoelens  neemt dan af. Stressreacties worden minder heftig, het oordelen in jezelf kan verzachten je  kunt de moeilijke dingen in een ander perspectief gaan zien: misschien wordt je blij dat je lichaam kàn ademhalen, je hart klopt en je te eten hebt.

Mogelijk wordt je je bewust, van je geluk. en dat er overtuigingen in je geprogrammeerd zijn, die je tegenhouden om dit kunnen te voelen.

Mindfulness wordt toegepast tijdens de hele behandeling. Deze vindt plaats in het hier en nu.

Als je op de schommel zit, gaat het over de schommel, het schommelen en het plezier dat je in je lichaam voelt dat het je laat bewegen, erop klimmen eronder hangen, etc.

De coördinatie kan dan van binnenuit ontstaan op jouw manier, waardoor je het allerbeste resultaat krijgt.

Even wachten, het komt vanzelf is een bekende spreuk bij het spelenderwijs doen.

Kinderen kunnen dit als geen ander. Wanneer bewust gemaakt, weten ze dat het kan, deze samenwerking van het lichaam met het denken en dat je lichaamswijsheid het allerbeste voor je wenst. Mooi is ook te weten dat dit harmonieus aansluit, bij  je motivatie van binnenuit.

Wat we samen ontdekken, is dat dit voelen van je lichaam, je helpt met schrijven, spellen, rekenen, concentratie en andere vaardigheden, die je nodig hebt. Het kan zelfs tekenen en vriendjes maken! De harmonie en verbinding met jeZelf , creëert dit ook voor de ander.

Voorbeelden

Het lichaam en haar energieën voelen en volgen betekent voor mij,  een zijn met de creativiteit van waaruit het bestaan ontstaat. De oneindige variatie in expressie, overal om je heen, geeft talloze mogelijkheden voor heling en groei, voorbij “kennisweten”.