Karen Dun

Karen Dun

EnglishOver Karen Dun

 NU, vanaf 2017,    earth-healing en natuurpsychologie  

Het genezende effect van, zijn in de natuur heeft  Earth-Healing doen ontstaan. Vandaaruit ontwikkelde het idee Natuurlijke Creativiteit zich steeds verder en ontstond Natuurpsycholoog.  Volledig in het moment met je lichaam en de aarde zijn. Voelen en horen, via je helpende intuïtieve stem, hoe je lichaam je continu leidt, is super en helend tegelijk.

Om kinderen te helpen ontdekken hoe je wèl kunt leren en doen, heb ik kinderergotherapie en kinderneuropsychologie gestudeerd, mindfulness ervaring opgedaan en me, tot 2017, volledig, positief ingezet om de hulpvraag van kind en ouders te kunnen beantwoorden.

In Amerika in 1978 ergotherapeut. Daar 7 jaar gewerkt: 4 jaar als hoofd van de afdeling ergotherapie in een polikliniek voor kinderen en 3 jaar als ergotherapeut in een algemeen ziekenhuis, waaronder psychiatrie, revalidatie, handletsels en intensive care brandwonden. Heel veel bijscholingen voor kinderergotherapie specialisme daar gedaan, waaronder sensorische informatieverwerking en integratie.

Sinds 1981 inmiddels, ervaring als ergotherapeut voor kinderen. Vanaf 1985 ook in Nederland.

In 1996 afgestudeerd neuropsycholoog kinderen, VUMC en in 2006 afgestudeerd als journey therapeut®. Praktijk Karen Dun Vanuit dit laatstgenoemde heeft mindfulness en “energy healing”” zich ontwikkeld. Dit is de basis van de “spelenderwijs leren” behandelingen geworden. Dit wordt nu uitgebreid met Natuurlijke creativiteit.

Vanaf 1987 een eigen praktijk. In 2012 het 25 jarig bestaan!

Zoveel dankbaarheid voor alle kinderen en hun ouders, die door de deur kwamen en mij hun vertrouwen gaven. Mede door hen werd ik wie Ik Ben.

Specialisaties

 • Kinderergotherapie:
  Sensorische Informatieverwerking en dyspraxie, gecertificeerd om S.I.P.T.(Sensory Integration and Praxis Test) af te nemen en te interpreteren, COOP en DCD, N.D.T gecertificeerd en de behandeling van kinderen met vroegtijdige ontwikkelingsstoornissen. Specialist in het verbeteren van het kinderhandschrift en het leesbaar schrijven en spellen.
  Schrijven met een smile.
   
 • Kinder (neuro)psychologie:
  Non Verbale Leerstoornissen, Neuropsychologie en diagnostiek, Sensorische informatieverwerking en Communicatiegericht spelen..

  Ze is één van de bewerkers van de Nederlandse vertaling van het boek: the Child with Special Needs door Stanley Greenspan en Serena Weider, de grondleggers van de DIR® floortime benadering voor kinderen  
  Nederlandse titel: Als Uw Kind Speciale Aandacht Nodig Heeft door Dr. Stanley Greenspan.

  Kinderen met angststoornissen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Haar ervaring leert, dat juist bij gevoelige kinderen en volwassenen, angst problematiek van toepassing kan zijn. Mede hierdoor ontstond steeds meer inzicht in de rol, die emotionele blokkades bij angststoornissen spelen. Onlangs een cursus gevolgd over sensomotorische psychotherapie, nauw aansluitend  bij voorgaande ervaring.
   
 • The Journey
  Mijn persoonlijke ervaring in het opheffen van allerhande emotionele blokkades, tijdens de opleiding tot geaccrediteerd journey therapeut, evenals ervaring met energy healing, Reiki en Shamballa, heeft vrijheid van zelf opgelegde beperkingen, evenals inzichten in egofixaties en de pijnlijke valkuilen daarvan gegeven.

Karen Dun NU

Van kinds af aan ben ik creatief: tekenen, schilderen, liedjes maken en inventief zijn in in mijn werk.! Dit gaf/geeft me heel veel plezier! Creëren werd mijn levenswerk, nadat de praktijk is gestopt.

Mijn praktijkruimte werd mijn atelier, waar we 2 tentoonstellingen van eigen werk hebben georganiseerd. De 2e tentoonstelling, ook met schilderwerken van mijn overgrootmoeder en moeder.

Een paar jaar geleden ontstond er blijvend een woorden- en melodieën stroom, resulterend in songs, gedichten en verhalen. Ze helpen mij groeien en bloeien in liefde, licht, vertrouwen en verwonderen me steeds weer.

De schilderijen, verhalen en liedjes vinden het fijn om met de wereld gedeeld te worden. Vandaar dat ik nu, met hulp van mijn website bouwer, dit alles met jullie deel. Ik geniet er zelf ook immens van. Kijk ook op Earth-Healing voor meer.

 

Reactie van een ouder