Karen Dun

Karen Dun

EnglishOver Karen Dun

Om kinderen te helpen ontdekken hoe je wèl kunt leren en doen, heb ik kinderergotherapie en kinderneuropsychologie gestudeerd, mindfulness ervaring opgedaan en me volledig, positief ingezet om de hulpvraag van kind en ouders te kunnen beantwoorden.

In Amerika in 1978 ergotherapeut. Daar 7 jaar gewerkt: 4 jaar als hoofd van de afdeling ergotherapie in een polikliniek voor kinderen en 3 jaar als ergotherapeut in een algemeen ziekenhuis, waaronder psychiatrie, revalidatie, handletsels en intensive care brandwonden. Heel veel bijscholingen voor kinderergotherapie specialisme daar gedaan, waaronder sensorische informatieverwerking en integratie.

Sinds 1981 inmiddels, ervaring als ergotherapeut voor kinderen. Vanaf 1985 ook in Nederland.

In 1996 afgestudeerd neuropsycholoog kinderen, VUMC en in 2006 afgestudeerd als journey therapeut®. Praktijk Karen DunVanuit dit laatstgenoemde heeft mindfulness en “energy healing”” zich ontwikkeld. Dit is de basis van de “spelenderwijs leren” behandelingen geworden. Dit wordt nu uitgebreid met Natuurlijke creativiteit.

Vanaf 1987 een eigen praktijk. In 2012 het 25 jarig bestaan!

Zoveel dankbaarheid voor alle kinderen en hun ouders, die door de deur kwamen en mij hun vertrouwen gaven. Mede door hen werd ik wie Ik Ben.

Specialisaties

 • Kinderergotherapie:
  Sensorische Informatieverwerking en dyspraxie, gecertificeerd om S.I.P.T.(Sensory Integration and Praxis Test) af te nemen en te interpreteren, COOP en DCD, N.D.T gecertificeerd en de behandeling van kinderen met vroegtijdige ontwikkelingsstoornissen. Specialist in het verbetereen van het kinderhandschrift en het leesbaar schrijven en spellen.
  Schrijven met een smile.
   
 • Kinder (neuro)psychologie:
  Non Verbale Leerstoornissen, Neuropsychologie en diagnostiek, Sensorisceh informatieverwerking en Communicatiegericht spelen..

  Ze is één van de bewerkers van de Nederlandse vertaling van het boek: the Child with Special Needs door Stanley Greenspan en Serena Weider, de grondleggers van de DIR® floortime benadering voor kinderen  
  Nederlandse titel: Als Uw Kind Speciale Aandacht Nodig Heeft door Dr. Stanley Greenspan.

  Kinderen met angststoornissen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Haar ervaring leert, dat juist bij gevoelige kinderen en volwassenen, angst problematiek van toepassing kan zijn. Mede hierdoor ontstond steeds meer inzicht in de rol, die emotionele blokkades bij angststoornissen spelen. Onlangs een cursus gevolgd over sensomotorische psychotherapie, nauw aansluitend  bij voorgaande ervaring.
   
 • The Journey
  Mijn persoonlijke ervaring in het opheffen van allerhande emotionele blokkades, tijdens de opleiding tot geaccrediteerd journey therapeut, evenals ervaring met energy healing, Reiki en Shamballa,heeft vrijheid van zelf opgelegde beperkingen, evenals inzichten in egofixaties en de pijnlijke valkuilen daarvan gegeve
 •  
 • Natuur
  De natuur heeft het idee Natuurlijke Creativiteit doen ontstaan. In de toekomst wil ik daar meer en meer gebruik van maken, binnnen en buiten. Volledig in het moment met je lichaam en de aarde zijn. Voelen hoe je lichaam je continu leidt is super en helend tegelijk.


Reactie van een ouder