we doen het samen

Ergotherapie Ergotherapie

 

Ergotherapie wordt niet als apart onderdeel gegeven. De neuropsychologishe en sensomotore aspecten zijn geïntegreerd in Psychologie. Het wordt niet vergoed door uw verzekeraar.

 

Ergotherapie helpt kinderen met het ontwikkelen van vaardigheden,die ze, gezien hun leeftijd, nog niet vanzelf kunnen.
Vaardigheden worden ook wel handelingen of praxie genoemd. Hierbij speelt organisatie en planning, "hoe doe ik het" genoemd, een grote rol. Wanneer de ontwikkeling van deze handelingen niet vanzelf gaatt, kan er sprake zijn van dyspraxie.
Bij kinderen gaat het dan om spel en spelen, dagelijkse activiteiten zoals veters strikken, tanden poetsen, knopen dichtmaken, kleuter- en schoolse vaardigheden als knippen, plakken, schrijven of de voorbereiding ervan. Aandacht en concentratie zijn eveneens van belang . Het is vooral praktisch.

De behandeling is lichaamsgericht, geïndividualiseerd en gericht op de unieke capaciteiten. Er wordt enthousiast samengewerkt met de kinderen zelf, ouders en omgeving, zoals crèche of school.

 

 

Ook neuropsychologie en mindfulness worden ingezet om sneller resultaat te laten zien.

Karen Dun heeft zich sinds 1982 gespecialiseerd in de sensorische informatieverwerking. Op de praktijk komen veel gevoelige en/of hooggevoelige kinderen, met een anders dan “gemiddeld” verlopende sensorische informatieverwerking. De gevolgen hiervan voor aandacht en concentratie, vaardigheden en sociaal-emotionele ontwikkeling worden in kaart gebracht en vormen de basis voor de behandeling ervan. Dit kan echt!

De informatie van de  buitenwereld die in onze binnenwereld terecht komt, kan heftige reacties veroorzaken. Sommige kinderen zijn ook gevoelig voor energieën van hun omgeving en andere personen, waarop ze dan reageren.

Advies diepe druk activiteiten
Advies armen en handen